Svi mogu otkriti svoju mrzovoljnu mačku i zaraditi milijune

Featured image

Najveći izazov s kojim se danas suočava marketinška industrija je velika količina sadržaja i njegova dostupnost zbog čega postoji potencijalna opasnost da se oglas u koji je mnogo uloženo ne vidi, kazao je Jeremy Tai Abbett, Googleov kreativac koji je gostovao u Rovinju.

Poručio je, kako za razliku od tradicionalnih masovnih medija koji su imali centralizirani sustav komunikacije, danas svatko može ostavljati poruke, filtrirati i promovirati svoju ideju te na tome zarađivati.

Tako je Grumpy Cat svojevremeno postala popularnija od Gwyneth Paltrow jer je zarađivala više. Grumpy Cat bila je teška 100 milijuna dolara, a Paltrow 29 milijuna dolara. Vlasnica mačke  je ostavila posao i posvetila se samo vođenju karijere svoje mačke koja je okupila veliku zajednicu obožavatelja na internetu.

„Ne treba se ustručavati podijeliti svoje ideje online jer možda upravo imamo nešto slično mrzovoljnoj mački. Novac prati pozornost“, poručio je Abbett i zaključio da je današnja tehnologija jednostavna i jeftina, a samim time i zabavnija.