Prezentacije

Petak 23.09.2016.   18.00 – 19.00    Dvorana Vikendica

Koliko morate biti šašavi da pokrenete VR projekt?

powered by Direct Media Srbija

Volite li zaista inovacije ili im se samo divite? Zašto volimo virtualnu realnost i što sve o njoj treba znati? Može li VR postati novi medij? Kako ubijediti klijenta da sudjeluje u višemjesečnom projektu koji nema kraja? Kako animirati svoju okolinu da te podrži u projektu koji naizgled nema smisla?

Ako ste stvarni fan VR-a, odgovore na ova pitanja potražite u virtualnom intervjuu s:

Voljena Daničić

Direct Media, Innovate & New Media Manager (Srbija)

Vitomir Jevremović

Digital Mind, direktor (Srbija)

ida prester 150MODERATOR
Ida Prester, glazbenica / TV voditeljica / novinarka (Hrvatska/Srbija)


Petak 23.09.2016.   10.00 – 11.00    Dvorana Laboratorij

Best Of Regional Neuro-Marketing Cases by Valicon

Inspiracija ili prosvjetljenje, iluminacija problema ili rješenje, dolaze ne tako slučajno i iznenadno kao što smo do sada mislili. Sve češće dolaze sasvim namjerno. Inspiracijska faza u kreativnom procesu može biti ubrzana kroz jasan uvid u problem koji nije vidljiv na prvi pogled. Glavni izazovi su ispod površine. Detalje ispod površine pokazat ćemo kroz neuromarketinška mjerenja uz pomoć elektroencefalografa (EEG) i “infrared” praćenja pokreta očiju te kroz najčuveniju-filmsku-auto-prevozničku-kompaniju “Krstić i sin”. Koje su to dodatne poslovne transakcije i kako se 1941. godine  u predratnom društvu otvara novi tok prihoda? Tko nije platio kartu? Čiča? Samo čiča? Kakvu kartu? Avionsku!!!! A “Ko to tamo peva”?

Zenel Batagelj

Valicon, President (Slovenija)

Ismir Omeragić

Valicon, CEO BH (BiH)


Petak 23.09.2016.   12.30 – 13.30    Radionica

Belizar Zečić

BTravel, član uprave za razvoj poslovanja (Hrvatska)

Inovativnost i nove tehnologije u turizmu

Nova informacijska i komunikacijska tehnologija pokretači su promjena na globalnom nivou. Turizam je jedna od najbrže rastućih grana gospodarstva i kao takva ima najveću potrebu praćenja trendova i prilagodbe zahtjevima turista. Postojeća programska rješenja i aplikacije se razvijaju i nadograđuju, a zahtjevi turizma se povećavaju iz dana u dan. Primjena novih tehnologija omogućuje brzu prilagodbu individualnim zahtjevima turista, čime se poboljšava njihov turistički doživljaj.


Petak 23.09.2016.   15.30 – 16.30    Radionica

John Conlon

Viacom International Media Networks, potpredsjednik, Consumer Insight & Analytics (Sjeverna i Istočna Europa)

John Conlon je potpredsjednik Consumer Insight & Analytics, VIMN UK za Sjevernu i Istočnu Europu. Zadužen je za sva istraživanja unutar kompanije VIMN UK na području Sjeverne i Istočne Europe za svjetski poznate brendove kao što su Nickelodeon, MTV i Comedy Central. Conlonov fokus je na vođenju i podršci razvoja VIMN-ovih poslovnh jedinica kroz odredbe poslovne inteligencije, analize i uvida. Conlon je nadgledao brojne istraživačke inicijative koje istražuju ponašanje publike, brendove, sadržaj, digitalne platforme i potrošačke proizvode.

ISTRAŽIVANJE: Gen X Today – My Life, My Way powered by Viacom International Media Networks

Što se desilo sa ciničnom, buntovnom, “zabušantskom” mladom generacijom devedesetih? Odrasli su postali i postali dosadni, zar ne? Krivo! Najveće globalno istraživanje VIMN-a, koje je pokrilo 21 zemlju i preko 12 000 odraslih ljudi, saznalo je da su se norme i očekivanja koji su nekad definirali zrelost, rastopili. Potpredsjednik ponašanja potrošača i analitike iz Londona, John Conlon, povest će nas na put Generacije X kroz veze, posao, razmišljanja i više od toga, jer postaje sve jasnije da je došlo vrijeme da ažuriramo naše zastarjele poglede na Generaciju X.


Petak 23.09.2016.   11.15 – 12.15    Vikend radni prostor

Hrvatski Telekom kao startup akcelerator

powered by Hrvatski Telekom

t com logo

Premda je Hrvatski Telekom uglavnom poznat kao najveći hrvatski telekomunikacijski operator, posrijedi je kompanija koja se bavi i mnogim drugim djelatnostima – na primjer, prodaje struju ili pak pomaže kreativnim studentima i startupovima u realizaciji njihovih ideja. HT-ov STEM HUB, HT Innovation Camp, hackaton i generalno pokroviteljstvo prestižnog natjecanja Idea Knockout u suradnji s tehnološkim magazinom Bug samo su neke od aktivnosti pomoću kojih Hrvatski Telekom formatira idejne nemire juvenilnih neimara. S obzirom da se zna da je u toj igri jedan od glavnih dobitaka put u Las Vegas, onda je ovo predavanje najbolji odgovor na pitanje – kako?

Bojan Mušćet

Hrvatski Telekom, stariji stručnjak za komunikacije (Hrvatska)

Dragan Petric

Bug, izvršni urednik (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.   12.30 – 13.30   Vikend radni prostor

Nova era marketinga: kako možemo biti uspješniji na poslu zahvaljujući tehnologiji?

powered by SAP

Evolucija pretvara marketing u sve veću tehničku funkciju. To je posljedica prevlasti digitalnih kanala koji u velikom obujmu služe poslovanju, umjesto da se koriste samo kao komunikacijski kanal. U tom je procesu big data, to jest ogromne količine podataka koje su marketinške organizacije uspjele skupiti od potrošača na svim točkama interakcija, pružio dodatne alate za marketing te povećao vrijednost korištenja digitalnih kanala. To je se dodatno pojačalo povećanjem moći iskusnih tehnologija upravljanja koje su omogućile kontekstualno relevantne komunikacije i interakcije te masovnu personalizaciju. Ova prezentacija će otkriti kako tehnologija može pomoći marketingu da ima bolji učinak, što rade vodeći brandovi i zašto je znanstveni pristup potreban u stvaranju nove ere marketinga. Kako marketing istovremeno ima zadaću obavještavanja i inspiriranja, tehnologija je tu da mu olakša taj process. Uvjerite se uživo!

Ana Šipušić Pleše

SAP, Hybris Presales Consultant (Hrvatska)


Petak 23.09.2016.   15.30 – 16.30   Vikend radni prostor

Nakon deadlinea – Priče s terena

powered by Profil

Na policama hrvatskih knjižara netom se pojavilo jedinstveno literarno izdanje, nudeći čitateljima uvid u svijet iz perspektive domaćih vanjskopolitičkih novinara. Naš čovjek na terenu u ovom slučaju moćan je kolektiv iskusnih reportera iz tiskanih i elektronskih medija, prigodno okupljenih u svrhu da s javnošću podijele i sve ono što dosad nisu – kako se, recimo, osjećaju kada se kamere ugase, što o Jugoslaviji možemo naučiti od vojnika Polisarija, zašto je važno imati Vegetu na Sejšelima, kakav talog sjećanja nose s Lampeduse, iz Ukrajine, Sirije… Zbirku reportaža ‘Nakon deadlinea – priče s terena’ ispisalo je 14 sadašnjih i bivših vanjskopolitičkih novinara: Bisera Fabrio, Ivana Dragičević, Boris Orešić, Renata Rašović, Ana-Bella Leikauff, Jasmina Kuzmanović, Nataša Barac i Zorana Bajt, Elizabeta Gojan, Dragan Nikolić, Hrvoje Krešić, Josip Šarić, Jerko Bakotin te Snježana Pavić. Prema najavi izdavača, Profil Knjige, zbirka donosi reportaže i priče o zanimljivim mjestima, opisanima na nekonvencionalan, vrlo osoban način. U knjižarama od 13. rujna, prva promocija na Weekend Media Festivalu.

Ivana Dragičević

N1 Televizija, urednica vanjske politike (Hrvatska)

Hrvoje Krešić

RTL, reporter (Hrvatska)

Dragan Nikolić

HRT, vanjskopolitički reporter (Hrvatska)

Adriana Piteša

Profil, urednica (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   12.30 – 13.30   Vikend radni prostor

WhatsUpCroatia je vaš sljedeći najbolji poslovni alat za marketing

WhatsUpCroatia omogućuje vam da na moderan i kreativan način dodatno promovirate svoju tvrtku i poslovna rješenja te budete u izravnom kontaktu sa klijentima i kupcima. Servis predstavlja inovativnu platformu za sve vaše digitalne marketinške kampanje, promocije i načine na koje se može doprijeti do ciljne publike. WhatsApp Messenger je višeplatformska mobilna aplikacija za slanje poruka s preko milijardu korisnika širom svijeta. WhatsApp je na raspolaganju za različite mobilne platforme, odnosno Android, iPhone, BlackBerry i Windows Phone. Aplikacija omogućava slanje teksta, slike, videa, audio poruka, vCard datoteka pa čak i lokacija, što WhatsApp Messenger čini različitim od tradicionalnog SMS-a. Korisnici WhatsAppa dijele više od 700 milijuna fotografija i 100 milijuna videa svaki dan. WhatsUpCroatia pomaže u rastu vaše baze korisnika i same prodaje usluge i/ili proizvoda, i to je personalizirana „messaging“ platforma. WhatsUpCroatia je multifunkcionalan, nezamjenjiv, jedinstven i sasvim novi komunikacijsko-marketinški alat – jednom kada znate kako ga dobro iskoristiti.

Kristijan Milan Lopac

WhatsUp Croatia, General Manager (Hrvatska)

Silvano Gospodarić

WhatsUp Croatia, Communication Manager (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   16.45 – 17.45    Dvorana Laboratorij

Unleashing Creative Potentials

Ako su kreativnost i inovacije ključ rasta i razvoja pojedinaca i organizacija, što onda možemo učiniti kako bismo maksimizirali potencijal istih? Koja su to ograničenja i prepreke koje nam ne dozvoljavaju da budemo kreativni 24/7 i kada mi to želimo? Jednom kada smo identificirali ta ograničenja procesa kreativnosti i inovativnosti, u mogućnosti smo njima upravljati i koristiti ih za stvaranje smislenih inovacija koje donose vrijednost. Smislene inovacije ne smiju biti rezultat slučajnih događaja i genijalnosti pojedinaca, već produkt strukturiranog procesa i na razini pojedinca i na razini kompanija. Tako strukturiran inovacijski sustav omogućava da se kreativne ideje i inovacije generiraju kao logički zaključci, a ne slučajni događaji. Kompanija tada ne ovisi o kretanju i fluktuacijama tržišta već je u stanju stvoriti tržište i percepcijski monopol koji jedini donosi pravu dugoročnu konkurentsku prednost. Stoga će predavanje „Unleashing Creative Potentials“ dati uvid u proces stvaranja vrijednosti i alate koji su ključ u ostvarivanju kreativnih i inovativnih potencijala te nam omogućuju da njima i upravljamo.

Goran Vlašić

Ekonomski fakultet u Zagrebu / Docent, Institut za inovacije / Predsjednik Vijeća (Hrvatska)


Subota 24.09.2016.   15.30 – 16.00   Vikend radni prostor

Makedonija – Digitalna iskustva iz zemlje vječnog sunca

powered by Somo Borac

samoborac logo

Kratak pregled makedonskog digitalnog tržišta, ispričan kroz najbolje kampanje i predane zajednice.

Darko Buldioski

NewMediaMK / AllWeb -Digital Marketing Conference , osnivač /  programski direktor (Makedonija)


Subota 24.09.2016.   16.00 – 16.30   Vikend radni prostor

Iskustvo Crne Gore – Kako raditi velike projekte na malom tržištu

powered by Somo Borac

samoborac logo

Iskustvo rada u full service kreativnoj agenciji na digitalnom tržištu Crne Gore, izazovi s kojim se suočavaju i načini na koji ih prevladavaju.

Aleksandra Bošković

Bild Studio, generalni menadžer (Crna Gora)


Subota 24.09.2016.   17.00 – 17.30    Vikend radni prostor

Disneyland je predaleko

Hrvatska u lipnju 2017. u Biogradu na Moru dobiva svoj prvi zabavni park za djecu i odrasle po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave.Put od prve ideje do realizacije jednog avanturističkog poslovnog pothvata i najveće investicije u povijesti hrvatske industrije zabave, vrijedne 15 milijuna eura, predstavit će Boris Kovaček, direktor Mirnovec parka.

Boris Kovaček

Mirnovec park, direktor (Hrvatska)