Lazar Džamić: “Koristite emocije i ne budite dosadni”

„Ne postoje dosadne teme, dosadni proizvodi ili dosadne usluge, nego samo dosadni načini da se ispričaju. Današnji brending i oglašavanje moraju koristiti emocije, poručio je iz Rovinja Lazar Džamić, kreativni strateg i donedavni voditelj tima za strategiju brenda u Googleovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu.

Dobar sadržaj proširiti će se i bez Facebooka

Društvene mreže obuhvatile su svaki segment života i moramo shvatiti kako se snaći u tom digitalnom kaosu. Svaki korak naše svakodnevice praćen je medijski, zaključak je panela Digitalni kaos.

Društvene mreže ubrzale su protok informacija, ali njihovo korištenje u svakom trenutku dovelo je do toga da sami sebe moramo ograničavati.

Facebook su preuzeli odrasli, malo je dosadan

Facebook im je malo star, s učiteljicom komuniciraju viberom, rasturaju engleski, a televizija im je samo praktična kutija za pregledavanje YouTube kanala i igranje igrica. To su današnji tinejdžeri. I u Rovinju se na panelu „Povratak u budućnost“ potvrdilo da su veliki izazov za oglašivačku industriju.

Globalni brendovi sudaraju se na lokalnim tržištima s kulturološkim i socijalnim razlikama

Implementacija globalnih vrijednosti na lokalna tržišta uz brojne kulturološke i socijalne razlike najveći su izazovi s kojima se nose veliki brendovi kada ulaze na manja, lokalna tržišta.

Kako se s izazovima nose vodeći brandovi u svijetu na panelu „Globalni brendovi“ u Rovinju su raspravili John Brady, direktor marketinga British American Tobacco za Hrvatsku, BiH i Sloveniju, Martina Ćurić, voditeljica marketinga i komunikacija Schneider Electric UAE, Roberto Giugliano, direktor marketinga Heineken Hrvatska te Vesna Vlahović-Dašić, marketing menadžerica Coca-Cole Adria i Bugarska.

Page 1 of 612345...Last »