Mnoge kompanije mjere krive stvari i troše velike budžete uzalud

Featured image

„Digitalna analitika daje odgovor na pitanje – što djeluje, a što ne djeluje. Pomaže nam da shvatimo što je dobar sadržaj i kako ga unaprijediti. Podaci koje dobivamo analitikom pomažu nam da donosimo pametne poslovne odluke i upoznamo svoje korisnike“, sažela je Iva Obrovac iz agencije 404 na radionici Big Bang of Digital Analytics. Iva u 404 vodi performance marketing tim, upravlja kompleksnim kampanjama i certificirani je Google trener.

„U današnje vrijeme mnoge kompanije i dalje mjere krive stvari i zbog toga donose loše odluke. Ako imate web stranicu i ništa ne mjerite – onda nište ne možete ni unaprijediti. Nedostatak kvalitetnih podataka dovodi do krivih odluka i nerijetko vodi tome da se donose loše odluke i veliki budžeti troše uzalud“, pojasnila je.

Vrsni analitičari su bitni kako bi pomogli unaprijediti web, aplikaciju ili neki drugi proces.

24.09.2016., Rovinj - Weekend media festival 9. Big Bang of Digital Analytics. Iva Obrovac. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

„Insight koji saznajemo tim putem vrijedan je svake muke na putu jer nam otkriva što funkcionira. Poštujte tuđe mišljenje, no pogledajte sve podatke. Bitno je izbjeći donošenje poslovnih odluka na temelju intuicije. Uvijek gledajte širu priču i analizirajte što više podataka“, zaključila je Iva Obrovac.