Lazar Džamić: “Koristite emocije i ne budite dosadni”

Featured image

„Ne postoje dosadne teme, dosadni proizvodi ili dosadne usluge, nego samo dosadni načini da se ispričaju. Današnji brending i oglašavanje moraju koristiti emocije, poručio je iz Rovinja Lazar Džamić, kreativni strateg i donedavni voditelj tima za strategiju brenda u Googleovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu.

Džamić je definirao ključne aspekte uspješne tržišne komunikacije u modernim medijima.

„Oko 20 posto dnevnih pretraga s Googlea nikada prije nije se pretraživalo. Poznato je da Google raspolaže s velikom količinom informacija te je kao takav najveća knjižnica na internetu.  Kada svaki korisnik pretražuje informacije putem Googlea to čini s određenim ciljem i namjerom, jer nikada ne tražimo ono što nam ne treba“, kazao je.

24.09.2016., Rovinj - 9. Weekend Media Festival 2016. Klin: gotovo savršeno oglašavanje – ili kako kreirati uspješne poruke u svijetu lakog ignoriranja. Lazar Dzamiv.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Budući da Google raspolaže s velikom količinom podataka o potencijalnim korisnicima usluga i kupcima, Džamić kaže da  brand s potrošačima može komunicirati na tri načina – kao „ad-man“, kao „human“ ili kao „friend“.

„Današnji brending i oglašavanje moraju koristiti emocionalni utjecaj, a u praksi to znači korištenje storytellinga. Vrijeme nije bitno, bitna je samo kvaliteta i storytelling“, poručuje Lazar Džamić.