Da bi osvojili milenijsku generaciju oglašivači im moraju pristupiti iskreno i digitalno

Featured image

Zamislite igralište na kojem postoje tri pravila: relevantno, istinito i korisno. Tek kada su sva tri uvjeta ispunjena, pripadnici milenijske generacije će se odlučiti uključiti. Iskrenost je ključna u pristupanju toj najvećoj potrošačkoj skupini, kao i činjenica da rastu u digitalnom okruženju. Zaključak je to panela Millennials preuzimaju svijet.

Riječ je o najvećoj skupini potrošača koja je rođena između 1980. i 2000.godine. S obzirom na takav raspon najteže ih je targetirati iako su pritom najpoželjniji za komunikaciju.

„Ono što je za ovu generaciju spesifično jest da nisu skloni brakovima, visoko su obrazovani i žive sami“, rekla je Nataša Mohorč Kejžar iz Ipsosa Slovenija koja je provela istraživanje među Millenialsima.

Istraživanje je pokazalo da pripadnici te generacije žele biti sretni i njihovo zadovoljstvo im je na prvom mjestu.

„Istraživanje koje smo proveli u Srbiji pokazalo je da su millenialsi kod nas daleko drugačiji od onih na zapadu. Na prvom mjestu im je obitelj, ali ne samo njihovi roditelji, već i osnivanje vlastite obitelji sa bračnim ili životnim partnerom“, kazala je Katarina Pribičević iz Mcanna Srbija.

WMFmillenials171_PEG_240916

Kako im pristupiti i koje su njihovi temeljni principi prema kojima funkcioniraju? Ono što ih većinu života okružuje upravo je digitalno okruženje koje je na njih imalo najveći utjecaj.

„Nije došlo čak ni do promjene vrijednosti s obzirom na baby boom generaciju, njihove roditelje, već je došlo do nestabilnosti u svijetu u kojem žive, a odrasli su u svijetu stabilnosti. Time se stvorilo nepovjerenje prema medijima, detaljno provjeravanje informacija i apatičnost prema politici jer sve što je gubljenje vremena, za njih je nebitno“, istaknula je Marija Matić, iz Direct Media Srbija.

Panelisti oglašivačima poručuju da je najvažnije ući u osobni prostor milenijske generacije jer se tek tada aktiviraju.